CASA "IONITA"
ARIA CONSTRUITĂ
156,30 mp
|
ARIA DESFĂȘURATĂ
354,45 mp
|
ARIA UTILĂ
284,37 mp
|
ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ
4,04 m
|
ÎNĂLȚIME MAXIMĂ
8,88 m
|
DIMENSIUNI ÎN PLAN
16,25x12,75
|
TEREN MINIM
23 x 25
|
Această vilă cu aspect tradițional românesc a fost un răspun al dorinței beneficiarului de a construi o casă cu o identitate bine definita. Volumetria masivă, poziționarea și forma geamurilor, transpunerea foișorului specific românesc, cât și acoperișul complex, au fost elemetele definitorii cerute prin tema de proiectare.
Planurile casei au fost însă gandite într-o soluție mai aerisită ce satisface cu ușurință stilul de viață actual.
Spațiile generoase și holurile parțial deschise duc la o comunicare si o funcționalitate maximă. Structura de rezistență necesită un consum putin mai mare decât la o casă obișnuită, însa raportul intre aspect și costuri este destul de cinstit, construcția fiind executată dupa sistemul clasic de zidarie si beton. De menționat este că această casă are ziduri de 45cm grosime și nu are sistem de izolare termică din polistiren expandat.
Intrarea în casă marcată de o copertină din lemn se face central și ne conduce spre holul principal al casei. Camera de zi special construită cu pereți octogonali respectă formele specifice arhitecturii tradiționale românești. Parterul are zona de zi tip "open space" ,iar livingul a fost coborât cu trei trepe pentru a obține o înălțime adecvată. Adiacet bucătăriei avem camera centralei termice, cămara și un acces secundar către parcarea acoperită. Tot de lângă bucătărie putem coborâ spre subsolul parțial destinat depozitării de alimente și băuturi.
Etajul mansardat, cu acoperiș specific la 45 de grade, a fost compartimentat pe o suprafață generoasă în patru dormitoare confortabile. Podul înalt poate fi folosit ca și cameră multifuncțională datorită spațiului imens. Acest proiect a fost executat în anul 2004 în București, iar casa tradițională românească cu subsol și etaj mansardat a apărut în revista de specialitate CASA MEA din iunie 2007.
Subsol parțial
cămară - 16,38 mp
cramă - 27,31 mp
casa scarii - 11,40 mp
Parter
vestibul – 4,23 mp
bucatarie – 15,51 mp
camara – 2,73 mp
loc de luat masa – 15,98 mp
living - 30,07 mp
baie – 4,05 mp
hol - 14,68 mp
casa scarii - 8,22 mp
sas - 1,12 mp
birou – 14,93 mp
camera tehnica - 3,30mp
vestibul secundar - 3,20 mp
Mansardă
casa scării – 8,22 mp
hol - 13,00 mp
baie – 6,68 mp
baie - 7,05 mp
dormitor – 20,77 mp
dormitor – 14,93 mp
dormitor - 15,51 mp
dormitor - 15,98 mp
Locuința este o construcție cu structură de rezistență din caramidă cu goluri portanta tip GVP și cu stâlpi și centuri de beton armat. Pereții exteriori sunt realizați din zidărie de carămida plină de 45 cm, iar peretii portanti interiori din caramida plina, de grosime 30 cm. Protectia termică a stâlpilor este realizată din căramidă cu goluri tip GVP de 15 cm grosime.Pentru protecția centurilor, din punct de vedere constructiv s-a optat pentru o protectie din plăci termoizolante de polistiren expandat de 8 cm grosime. Acoperisul cladirii este cu sarpanta de lemn și invelitoare din țiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
Ca finisaje interioare se folosesc:
- pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari si vestibul;
- pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
- pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
- placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
- tencuieli finisate cu vopsea lavabila.
-
Caracteristici PSI si încadrari
RISC DE INCENDIU - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV