CASA "MIRCEA"
ARIA CONSTRUITĂ
56,45 mp
|
ARIA DESFĂȘURATĂ
116,50 mp
|
ARIA UTILĂ
91,75 mp
|
ÎNĂLȚIME STREAȘINĂ
5,50 m
|
ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
8,80 m
|
DIMENSIUNI ÎN PLAN
9,00 x 6,4
|
TEREN MINIM
14 x 10
|
Locuința P+1E a fost gândită pentru un teren cu o suprafata de teren de minim 150mp. Construcția cu structură din zidarie are calcan pe latura nordica si goluri pe 3 fatade. Casa micuță dar cu o intrare impunătoare poate fi o locuință de vacanță dar se poate compartimenta și pentru o familie cu 3-4 persoane.
Intrarea conturată de o ușă imensă este protejată de balconul central al dormitorului matrimonial al etajului. Casa poate avea un mic dormitor la parter sau poate avea un living mai mare dacă renunțăm la această încăpere.
Etajul cu o compartimentare echilibrată are 2 dormitoare și o baie.
Parter
living – 21,52 mp
bucătărie – 7,71 mp
dormitor – 9,45 mp
baie – 3,44 mp
sas – 0,94 mp
scări/debara - 2,06 mp
Etaj
casa scării – 10,30 mp
debara – 1,93 mp
baie – 4,24 mp
dormitor – 17,94 mp
dormitor – 12,00 mp
Locuința cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată din cadre de beton armat monolit, cu închideri din cărămidă cu goluri tip GVP de 25 cm grosime. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime. La interior, pereţii de compartimentare sunt realizaţi din cărămidă cu goluri tip GVP de 25cm, respectiv 12,5cm grosime. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
Ca finisaje interioare se folosesc:
- pardoseli din gresie antiderapantă la terase, scari, balcoane si vestibul;
- pardoseli din parchet lamelar în toate camerele;
- pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
- placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
- tencuieli finisate cu vopsea lavabila.
Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica « G » au in vedere :
- Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
- Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
- Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit.
-
Caracteristici PSI si încadrari
RISC DE INCENDIU - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV