CASA "BONAGIO"
ARIA CONSTRUITĂ
260,40 mp
|
ARIA DESFĂȘURATĂ
401,50 mp
|
ARIA UTILĂ
322,36 mp
|
ÎNĂLȚIME
STREAȘINĂ
6,80 m
|
ÎNĂLȚIMEA MAXIMĂ
11,30 m
|
DIMENSIUNI ÎN PLAN
16,3x19,75
|
TEREN MINIM
60 x 60
|
Acest proiect a avut ca și temă aspectul unei vile de munte cu structură din lemn si un acoperiș complex, semnal distinct al unei arhitecturi specifice zonei montane. Stâlpii din lemn rotund tip bile cât și spațiile vitrate către pontonul din lemn amplifică percepția unei construcții din zona turismului. Acoperișul elegant susținut de finisajele din lambriu de exterior,împreună cu geamurile mari dezvoltate pe înălțime crează o imagine sobră și de impact.
Vila frumoasă prezentată se poate implementa pe terenuri generoase de peste 3600mp, terenuri cu pantă mică.
Intrarea se face direct către zona de loasir, spațiu foarte generos de 156mp, sală deschisă pe înălțime către supantele etajului ce crează un sentiment de aerisire spațială. Vila de munte dispune doar de trei dormitoare cu confort ridicat si acces către supanta direcționată către livingul imens.
Vila impunătoare cu o suprafață utilă interioară de de 322mp, suprafață fără terase, este soluția perfectă pentru o cabană vânătorească sau de pescuit.
Parter
sală multifuncțională – 155,90mp
baie – 7,93mp
bucătărie – 18,78mp
grup sanitar - 3,40mp
vestibul/vestiar – 6,82mp
cameră tehnică/administratie - 30,53mp
Etaj
supante – 31,00mp
dormitor – 16,62mp
baie - 4,90 mp
dormitor – 17,88mp
baie - 5,38mp
dormitor – 17,88mp
baie - 5,38mp
Vila de vacanță cu etaj este o construcţie care are structura de rezistenţă realizată integral din lemn cu soluția stâlpi și grinzi din bile de lemn. Întreaga structură va fi termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime si finisată cu lambriu de lemn de exterior. Acoperişul clădirii este realizat cu şarpantă de lemn şi învelitoare din ţiglă metalică. Scurgerea apei pluviale de pe acoperiş se realizează prin jgheaburi şi burlane din tablă zincată. Tâmplăria este realizată la exterior din profile PVC cu geam termopan, iar la interior din lemn.
Ca finisaje interioare se folosesc:
- pardoseli din gresie antiderapantă la terase și scări;
- pardoseli din parchet lamelar în toate camerele de cazare;
- pardoseli din gresie în băi şi bucătărie;
- placaj cu faianţă până la 1,80 m înălţime în băi şi bucătării;
- lambriu de lemn rotund.
Măsurile de termoizolare a clădirii sunt conforme normativului în vigoare, astfel obținăndu-se valori ce depașesc rezistența minima a transferului termic(R`m).Coeficientul global de izolare termica a unei cladiri (G), în ansamblu, reprezintă suma pierderilor de căldură realizate prin transmisie directă prin suprafața anvelopei clădirii, pentru o diferenta de temperatura între interior si exterior de la 1 K, raportată la volumul clădirii, la care se adaugă pierderile de căldura aferente reîmprospătarii aerului interior, precum si cele datorate infiltrațiilor suplimentare de aer rece. Coeficientii globali de izolare termica « G » au in vedere :
- Pierderile de căldură prin transfer termic, aferente tuturor suprafețelor perimetrale, care delimitează volumul încalzit al clădirii ;
- Pierderile de căldură aferente unor condiții normale de reîmprospătare a aerului intrerior ;
- Pierderile de căldură suplimentare datorate înfiltrației în exces a aerului exterior, prin rosturile tâmplariei.
Prin concepția complexă a clădirii (configurație, alcătuirea elementelor de construcție perimetrale etc.), cât si prin modul de alcatuire a detaliilor, s-au limitat pierderile de căldură conform Normativ C 107 / 2005 privind calculul coeficienților globali de izolare termică la clădirile de locuit.
- Caracteristici PSI si încadrari
RISC DE INCENDIU - risc mic de incendiu / REZISTENȚĂ LA FOC - GRADUL III /CATEGORIA DE IMPORTANȚA A CONSTRUCȚIEI - "D" IMPORTANTĂ REDUSĂ / GRADUL DE IMPORTAMNȚĂ - IV
* * * VĂ PUTEM OFERI PROIECTUL DE ARHITECTURA ÎN FORMAT DIGITAL(DWG) PENTRU IMPLEMENTARE ORIUNDE ÎN ȚARĂ * * *